Steun de Jeugd

Doelen

Steun de Jeugd streeft ernaar om ieder kind een betere jeugd en toekomst te bieden. "Samen kunnen we het makkelijk."

Steun de Jeugd is van mening dat wij samen kinderen makkelijk een goede toekomst kunnen bieden." Alle doelen zijn te realiseren, je hulp is nodig. Wij kunnen het niet alleen en roepen namens elke kind ter wereld, burgers en bedrijven op steun te leveren aan een structurele bijdrage.

Stichting Steun de Jeugd heeft als doel dat elk kind gelukkig moet zijn waardoor hij/zij later ook beter functioneert in de maatschappij. De jeugd van nu, is de toekomst voor later! Ieder kind heeft recht op een gelukkig bestaan en een superheld die ze daarbij helpt.

Wij vinden het een eer om de jeugd te vertegenwoordigen op een duidelijke en krachtige wijze. Met diezelfde kracht en passie gaan wij ook dagelijks te werk. Steun de jeugd streeft ernaar om kinderen overal ter wereld te kunnen helpen. Helpen?

Op welke manieren helpt Steun de Jeugd? Goeie vraag!

Steun de Jeugd tracht haar doel te bereiken door:

 • het organiseren van projecten op cultureel gebied, bijvoorbeeld het maken van videoclips, muziek, films, series en documentaires;
 • het organiseren van educatieve, workshops, trainingen en cursussen, waaronder begrepen agressiviteitstrainingen;
 • het aanleggen, onderhouden en opknappen van speeltuinen en sportterreinen;
 • het creëren van een opvangplek en werk voor jongeren;
 • het verstrekken van informatie ter preventie van prostitutie, loverboys, lovergirls, drugs- en mensenhandel en drugsgebruik;
 • het organiseren van sportevenementen, feest en festivals;
 • het vieren van feestdagen;
 • het verstekken van educatieve materialen aan jongeren op scholen in binnen- en buitenland.

Wij van Steun de jeugd proberen het maximale te realiseren voor onze jeugd, hun zijn immers de toekomst. Waar veel scholen en buurthuizen te kort aanschieten, staat stichting Steun de jeugd wél voor in. Gemeentes geven steeds vaker minder of helemaal geen subsidies meer. Het resultaat is dat er door het hele land kinderen zijn zonder speelplek en andere jongeren kunnen bijvoorbeeld niet naar het buurtcentrum want die hebben gewoon weg niet genoeg geld om kinderen aan te bieden waar ze om vragen. Dit creëert hang jongeren, hangjongeren creëren zoals er wordt gezegd "overlast" want ook al niet altijd het geval is, want waar moet ze anders heen?

Wat wij aanbieden moet cool zijn, up-to-date en leuk. Na een persoonlijk landelijk onderzoek weten wij exact wat er wordt verwacht van jongeren, wat wij kunnen aanbieden op langer termijn en hoe we dat kunnen realiseren.

Steun de jeugd wilt dit natuurlijk op langere termijnen kunnen doen. Het idee is dus om alle benodigdheden zelf aan te schaffen zo dat wij onafhankelijk door het land hiervoor kunnen zorgen. U zult verstelt staan wat voor talent er allemaal tussen al deze geweldige kinderen zit.

Steun de jeugd is momenteel hard bezig met het houden van collectes, werven van donateur, sponsors en fondsen. Zo wordt een klein deel van de opbrengst bijvoorbeeld gebruikt om:

Landelijk

 • Locaties voor jongeren door heel Nederland: De stichting streeft ernaar om locaties in elke provincie in Nederland te openen waar jongeren dagelijks hun talenten kunnen ontwikkelen. Stichting Steun de jeugd wil meer aanbieden dan er gegeven wordt om kinderen zo op het juiste pad te houden of te krijgen.
 • Werk en opvangplekken creëren voor kinderen en jonger in binnen- en buitenland: Het is ongelooflijk hoeveel kinderen er zijn die dagelijks geen plek hebben waar zij kunnen worden opgevangen als het slecht gaat. De instanties die dit wel aanbieden zijn ver beneden pijl en naar onze mening niet doen wat ze kunnen doen of gewoon weg niet doen wat ze zeggen.
 • Bijdrage aan educactie materialen op scholen die te weinig subsidie krijgen of te kort komen: Investeren in de toekomst is nooit een slecht idee, zeker niet als het gaat om onze eigen economie hier in Nederland. Toch zijn er vandaag de dag nog veel scholen waar kinderen moeten leren met lesmaterialen die ver onder het niveau zijn van de algemene maatstaaf Anno 2016.
 • Aanleggen, onderhouden en opknappen van speeltuinen, sportterreinen en kinderboerderijen: Stichting Steun de jeugd wil proberen samen met gemeentes van verschillende steden in Nederland nieuwe speeltuinen aan te leggen. Er zijn te veel buurten in Nederland waar de speeltuinen lijken op een vuilnisbelt, achterstallig onderhoud hebben en gewoon niet passen in 2106. Een creatieve ontwikkeling is van belang tijdens het opgroeien van een kind. Tevens helpen wij verenigingen die tekortkomen of geen subsidies ter beschikking hebben, hetzelfde geldt voor kinderboerderijen in nood.
 • Het organiseren van projecten op cultureel gebied: Stichting Steun de jeugd wil jongeren door heel Nederland op alle locaties de mogelijkheid aanbieden muziek te kunnen maken om zo hun gevoel bloot te stellen. Uiteraard moeten de jongeren ook de mogelijkheid krijgen om dit visueel te kunnen verwoorden. Tevens willen wij een landelijk project opzetten waar jongeren de kans krijgen om zelf professionele films, series en documentaires te maken
 • Het organiseren van sportevenementen, feesten en festivals: Het is de bedoeling om jongeren zo veel mogelijk bezig te houden met positieve activiteiten en sport is natuurlijk onmisbaar. Samen met verschillende organisaties proberen wij regionale en landelijke sportevenementen te houden waar kinderen een leuke dag kunnen hebben. Het organiseren van feesten en festivals is nog in ontwikkeling. Het is wel zo dat de organisate aanwezig is op een aantal festivals per jaar.
 • Het vieren van feestdagen: Er zijn een hoop kinderen die geen gelukkig dagje hebben tijdens bepaalde feestdagen en daar moet toch echt wat aan veranderen. Samen met onze donateurs, sponsors en Steun de jeugd-vrijwilligers proberen wij toch nog wat moois te schenken aan hen die dat niet hebben. Dit doen wij bijvoorbeeld tijdens sinterklaas en kerst.

Workshops

 • Maken van je eigen muziek
 • Hoe schrijf ik een melodie
 • Beats leren maken met bekende producers
 • Audio- en visuele montage
 • Agressiviteitscontrole lessen
 • Motiveer en geloof in jezelf

Voorlichtingen

 • Bewust zijn van loverboys en lovergirls
 • Pas op voor telefoon- en pispasfraude
 • Bewust maken hoe hard kinderen in nood zijn

Schoolzwemmen

Denk maar eens aan het schoolzwemmen wat op vele scholen al is afgeschaft vanwege de subsidies die de school niet meer ontvangt van de gemeente. Stichting Steun de jeugd probeert dan samen met de school en een zwembad te realiseren dat de kinderen wél weer schoolzwemmen krijgen. Daar hebben de ouders zowel het kind groot profijt van.

Evenementen

Voorgaande een evenement proberen wij van Steun de jeugd zo goed mogelijk te pijlen wat de jeugd uit de des betreffende regio interesseert en aanspreekt. Daar spelen wij zo goed mogelijk op in en voegen daar een educatief uitgangspunt aan toe. De jeugd leert altijd nog het beste op spelende wijs. Wat is nou mooier om dat samen te kunnen realiseren?

Samen een project met Steun de Jeugd organiseren?

Heb je een project in gedachte voor bij jou in de regio en wil je graag kinderen helpen? Neem contact op met Steun de jeugd en laat het ons dan weten via info@steundejeugd.nl 

Zo gaat een deel van de opbrengst ook bijvoorbeeld naar het onderhouden en opknappen van speeltuinen, sportterreinen en kinderboerderijen. Gemeentes doen weinig of niks, buurtbewoners klagen maar niemand helpt! Het is een schande dat er in 2016 nog steeds kinderen moeten opgroeien zonder een fatsoenlijk speel- of sportterrein in hun omgeving. Steun de jeugd probeert zich door het hele land hiervoor in te zetten en verandering te brengen in een hoop wijken. Zo kunnen wij samen met de gemeentes zitten en eventueel bijdrage aan de tekortkomingen, of indien noodzakelijk uit de opbrengsten die wij dagelijks krijgen om onze doelen te kunnen realiseren.

iStock_000067078887_XXXLarge 300x300 tekst

Word sponsor van Steun de Jeugd

Meer informatie over sponsor worden? Welke samenwerking past bij uw  bedrijf?

U kunt contact met ons opnemen via sponsoring@steundejeugd.nl
Wij zijn ook telefonisch bereikbaar tijdens kantoor uren op 06 21 30 72 17

Contact gegevens Steun de Jeugd

Stichting Steun de Jeugd
Schaikstraat 42
1107 TB Amsterdam
Tel: 06 21 30 72 17

info@steundejeugd.nl
Kvk: 60694106
RSIN: 854019339

NL28 INGB 006 5757 28